Bisküvi ve kakaonun nefis kombinasyonu, mozaik tatlısında buluşuyor. Bu tatlı genellikle mozaik pasta olarak adlandırılmaktadır.

Büyükten küçüğe herkesin gözde tatlısı olan mozaik pastasının yanı sıra, mozaik topları da oldukça lezzetlidir.

İşte mozaik topları tarifi...

MOZAİK TOPLARI MALZEMELERİ

100 gram tereyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 paket vanilya
1 paket kakao (25 gram)
1 çay bardağı ceviz (çekilmiş)
2 paket petibör bisküvi
Bulamak için Hindistan cevizi


MOZAİK TOPLARI TARİFİ

Mozaik topları için öncelikle uygun bir kabın içerisine bisküvileri ufalayın. Bisküvilerin iri kalmamasına özen gösterin.

Daha sonra sosu hazırlamak için bir tavada tereyağını eritin. Sonra sütü, vanilyayı, şekeri ve kakaoyu ekleyip karıştırın.

Karışım kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin. Kırdığınız bisküvilerin üzerine cevizi de ekleyin. İsterseniz fındık da ekleyebilirsiniz.

Çikolata sosunun sıcaklığı çıktıktan sonra bisküvilerin üzerine dökün ve bisküvileri ezmeden nazikçe karıştırın.

Hazırladığınız karışımdan parçalar koparıp küçük toplar oluşturun. Topları Hindistan cevizi ile bulayın ve buzdolabında 1 saat bekletin. Afiyet olsun!