Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü, personel alımıyla ilgili arama motorlarında sorgulamalar başladı. PTT'de çalışmak isteyenler, ptt.gov.tr adresinden yayımlanan duyuruları dikkatle izliyor. Geçmişte PTT, gişe memuru ve büro personeli gibi birçok pozisyonda alım yapmıştı. Genellikle çevrimiçi olarak başvuruların alındığı PTT süreçlerinde, çeşitli mülakatlar da gerçekleştiriliyor. Peki, PTT personel alımı 2024 için başvurular nereden yapılacak? Ekim 2024'te PTT personel alımı olacak mı ve şartlar neler?
PTT PERSONEL ALIMI 2024 BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?
PTT personel alımında, adaylar gerekli koşulları taşımaları durumunda kurumun düzenlediği sınav veya mülakatlara katılabilirler. Başarılı oldukları takdirde belirli bir kadroda işe kabul edilmektedirler.
PTT, personel alımına ilişkin bilgilendirmeleri kendi web sitesinden yapmaktadır. PTT'ye başvuruda bulunmak isteyen adayların, PTT'nin resmi internet sitesindeki başvuru alanlarını tercih etmeleri gerekmektedir.
PTT başvurusunda bulunacak olan adaylar, seçecekleri alan doğrultusunda tek bir seçim yapmak zorundadır. Ayrıca, aldıkları puanlara göre değerlendirme süreçlerine tabi tutulurlar.
PTT personel alımında gerçekleştirilecek sınav için katılımcıların, gerekli ücreti Ziraat Bankası üzerinden veya PTT web sitesinden yatırmaları gerekmektedir.
EKİM 2024 PTT PERSONEL ALIMI OLACAK MI, ŞARTLAR NELER?
PTT Genel Müdürlüğü'nden 10 bin personel alımıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Konuya dair bir resmi duyuru yapılması durumunda, gelişmeleri haberimizde paylaşacağız.
PTT'nin genel başvuru şartları aşağıdaki gibidir:
PTT personel alımı yaptığı zaman, özel ve genel başvuru koşulları alım yapılacak kadrolara göre belirlenmektedir. Henüz bir alım duyurusu yapılmadığı için özel şartlar mevcut değildir. Ancak PTT'nin aradığı genel şartlar şunlardır:
a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28. maddesi kapsamındakiler ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde görev yapacak kişi hariç, Türk vatandaşı olmak.
b) On sekiz yaşını doldurmuş ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla otuz altı yaşını aşmamış olmak.
c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.
ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53. maddesi uyarınca, süre geçmiş olsa bile; kasten işlenen suçlar nedeniyle altı ay veya daha fazla hapis cezası almış olmamak. Ayrıca, devletin güvenliğine karşı, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, rüşvet, dolandırıcılık gibi suçlardan mahkûm olmamak.
f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında sürekli görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
g) Diğer kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü olmamak.
ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen eğitim şartını taşımak.
h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.