Malzemeler

4 kg kırmızı biber

1 baş sarımsak

Her bir kavanoz için;

1 çay kaşığı kaya tuzu

1 çimdik toz şeker

Yarım çay kaşığı limon tuzu

2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

İçme suyu

Yapılışı;

Öncelikle, yıkayıp içlerini temizlediğimiz 4 kilogram kırmızı biberleri fırın tepsisine yerleştirelim. 240 dereceye önceden ısıttığımız fanlı fırında yaklaşık 25 dakika kadar közleme işlemi için bırakıyoruz.

Süre sona erdiğinde közlenmiş kırmızı biberleri bir tencereye alarak kapağını kapatalım ve bir süre dinlendirelim. Sonrasında biberlerin kabuklarını soyup ayrı bir tabağa aktaralım.

Ayrıca, 1 baş sarımsağı ince doğrayarak önceden sterilize edilmiş kavanozlara yerleştirelim. Sarımsakların üzerine közlenmiş biberleri sıralayalım.

Her bir kavanozda 1 çay kaşığı kaya tuzu, 1 çimdik toz şeker, yarım çay kaşığı limon tuzu ve 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi eklemeyi unutmayalım.

Son adımda, kavanozlara içme suyunu da ekleyerek işlemi tamamlayalım. Hava kabarcıklarının çıkmasını sağlamak için bir bıçak yardımıyla kavanozların kenarlarını hafifçe hareket ettirelim.

Kapakları kapatmadan önce, kavanozların ağız kısımlarını bir kağıt havluyla nazikçe silmeyi ihmal etmeyelim. Ardından sıkıca kapakları kapatıyoruz.

Kavanozları derin bir tencereye alıp üzerlerini su ile dolduralım. Yaklaşık 20 dakika boyunca kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakabiliriz.

Oda sıcaklığına ulaştıktan sonra, kırmızı biber konservelerimiz hazır duruma gelecektir!