Bütün biber çeşitleri, A ve C vitaminleri bakımından mükemmel kaynaklar olsalar da, her birinin besin değerleri değişiklik göstermektedir. Kırmızı biber ile yeşil biber arasında, besleyici özellikleri açısından oldukça büyük farklılıklar mevcuttur.
Kırmızı biber, yeşil bibere nazaran 11 kat daha fazla kansere karşı koruyucu etkisi bulunan beta karoten içerir. Sarı biber, yeşil bibere göre daha yüksek C vitamini içeriğine sahipken, A vitamini ve beta karoten seviyeleri açısından kırmızı biber kadar zengin değildir.
KIRMIZI BİBER
Tatlı bir lezzete sahip olan kırmızı biber, özellikle C vitamini, A vitamini (beta-karoten) ve etkili antioksidanlar açısından zengindir. Ayrıca likopen gibi bileşenleri de barındırmaktadır.
Yüksek antioksidan içeriği, vücutta oksidatif stres ve iltihaplanmaya karşı koruyucu bir işlev görebilir.
YEŞİL BİBER
Kırmızı biberden daha az kalori ve şeker içeriğine sahip olan yeşil biber, C vitamini ve birçok B vitamini açısından iyi bir kaynaktır. Hafif acı bir lezzet profiline sahiptir. Yeşil biberin lif miktarı daha fazla olabileceğinden sindirim sağlığını destekler.