Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sırasında ürünlerinde domuz eti tespit edilmesinin ardından Köfteci Yusuf’tan ardı ardına açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Şirketin sahibi Yusuf Akkaş, bu sefer şirketinin YouTube kanalı üzerinden tüm iddialara yanıt verdi.

"SİYASİ GÜCÜM YOK"

Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş, "Siyasi ilişkilerim olsa ve onlardan yararlanıyor olsam, o zaman bana dokunamazlardı. Birileri bizi çok güçlü biri olarak tasvir ediyor, ancak eğer öyle bir gücüm olsaydı buradan numune dahi alınmazdı" şeklindeki ifadeleri ile dikkat çekti.

‘Köfteci Yusuf kaçtı’ iddialarına yönelik olarak Akkaş, "Birileri soruyor ya nerede? 28 yıldır buradayım. Bu 45 günde vicdanen biraz düşünün, bu adam nerededir? Evet, ben fabrikadayım. Her gün fabrikadayım, her gün işimdeyim. Nasıl nerede olabilirim? Yüzümde bir kara mı var, bir yere kaçacak bir insan mıyım? 12.000 çalışanın emeklerini bırakarak gidebilecek biri miyim?" şeklinde yanıt verdi.

"BİLGİSİ OLANLAR HATALARI GÖRÜYOR"

Akkaş, bu sektörde deneyimli olanların hataların farkında olduklarını belirterek, "Biz, emekleriyle kazanç elde etmeye çalışan ahlaklı bir şirketiz. Bugüne kadar birçok oyun oynanmış olabilir, ancak bu yanlış insanlarla karşılaştılar. Allah'ın sevgili kuluna çattılar ve buradan hayır doğacak, güçlenerek çıkacağız. Çok eminim. Allah tuzak kuranların tuzaklarını görüyordur. Biz devletin adaletine güveniyoruz ve dava sonucunu bekliyoruz, bu davayı kazanacağımıza ise çok inanıyoruz. Teknik bilgisi olanlar bu süreçteki hataları zaten görüyorlar" dedi.

"25 ZABITA ŞUBEMİZİ BASIYOR"

Akkaş, "25 kişi zabıta şubemizi basıyor. Biz burada yemek yiyoruz, birazdan sivil kıyafetlerimizi giyerek yemek yiyeceğiz diyorlar. 25 kişinin bir dükkâna gönderilmesi gerekmiyor. Bu kadar kalabalık bir ekip, ne buldu ki? Tutanaklara alkışla domuz eti arandı şeklinde yazıyorlar. Bu olay Denizli şubemde gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

KÖFTEYİ NASIL UCUZ SATTIĞINI ANLATTI

Yusuf Akkaş, yayınladığı videoda köfteyi nasıl ucuz fiyatla sattığını da açıkladı:

"Köfteyi neden ucuz satıyoruz? Biz ucuz değil, diğerleri çok pahalı satmakta. Bugün karkas et 280 liraya alınıyor. En iyi danayı 280 liraya, 350-400 kg arası alabiliyorsunuz. Bunun yüzde 15’i kemik çıkıyor. 330 liraya kemiksiz etin maliyeti oluşuyor. Bu etin içinde yüzde 6 değerli et parçaları yer almakta, bunlar bonfile, antrkot ve biftek. Bunlar 600, 700 ve 1000 liraya kadar satılmakta. Yüzde 14-15 oranında diğer etler ise 500-600 liraya satılıyor. Normal etin maliyeti 300 liraya ulaşıyor. Köfte, yağ oranı yüksek ve içinde et, ekmek, soğan ve baharat bulunan bir ürün. Sonuç olarak, içindeki ekmek ve soğan ile etten daha uygun bir fiyat elde ediyoruz. 300 liraya maliyetimiz var. Bizi diğer firmalardan ayıran şey, aracısız çalışan bir firma olmamız. Stratejisi olan, ne yaptığını ve nereye gideceğini bilen bir firmayız. Yalın ve basit kalmaya çalışan, verimli bir işletmeyiz."