Yarım kalan konserve kavanozlarının kapaklarını tekrar sıkıca kapatamamak, kısa bir süre içinde içindeki yiyeceklerin bozulmasına yol açabiliyor. Ancak uygulayacağınız bu pratik yöntemle, konservenizi ilk günkü tazeliğinde saklayabilir ve israfı önleyebilirsiniz.


KAVANOZ KAPAKLARINI ISITARAK BOZULMAYI ENGELLEYİN

Uygulayacağınız tek yöntem, kavanozu açtıktan sonra ihtiyacınız olan miktarı aldıktan sonra kavanoz kapağının iç kısmını bir çakmakla iyice ısıtmak. Isıtarak kavanozu kapattığınızda, kapağın vakum etkisi tekrar oluşacak ve konserve yiyecekler uzun süre bozulmadan saklanabilecektir.

Bu basit yöntem sayesinde, kış boyunca hazırladığınız yiyecekleri güvenle tüketebilir, emeğinizin boşa gitmesini engelleyebilirsiniz.