Portakal, sonbahar ve kış aylarının en yararlı ve en lezzetli meyvelerinden biri olarak öne çıkmaktadır. C vitamini bakımından oldukça zengin olan portakal, sağlığımıza birçok yarar sunar. Portakal ayrıca A, E ve B vitaminleri gibi önemli besin maddelerini de barındırmaktadır.
Potasyum, demir, kalsiyum ve selenyum mineralleri açısından zengin olan portakalın hem meyvesi hem de kabuğu sağlığımız için birçok fayda sağlamaktadır. Özellikle portakal kabuğundan hazırlanan çay, sağlık üzerinde önemli etkilere sahiptir.
Portakal kabuğu çayının faydaları...
Portakal kabuğu çayının faydaları
Portakal kabuğu çayı, sağlık açısından en etkili çaylardan biri olarak bilinmektedir. Bu çay, güçlü bir bağışıklık sistemi destekleyicisi olarak öne çıkmaktadır.
Portakal kabuğu çayı, portakalın kendisinden üç kat daha fazla C vitamini içermektedir, bu da bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur. Bu özellik sayesinde, portakal kabuğu çayı viral enfeksiyonları önler ve grip ile soğuk algınlığına karşı koruma sağlar. Ayrıca, bazı kanser türlerini riske atmamızı önleyebilme potansiyeline sahiptir.
C vitamini ve flavonoidler açısından zengin olan portakal kabuğu çayı, çeşitli kanser çeşitlerini önleyebilen antioksidan özellikler taşır.
Birçok diğer faydasının yanı sıra portakal kabuğu çayı, yüksek tansiyonunu kontrol altına alır. Damar sağlığını iyileştiren bu çay, kalp sağlığına da katkıda bulunur.
Anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleri ile bilinen portakal kabuğu çayı, karaciğeri temizler ve vücuttaki zararlı maddeleri atar. Taze portakal kabuklarını güzelce yıkadıktan sonra 1 veya 2 bardak su içerisinde kaynatıp, 10 dakika demlendikten sonra süzerek tüketebilirsiniz.
DİKKAT: Bu haber, genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etki ile karşılaşmamak adına, tüketimden önce mutlaka bir uzmana danışmanız önerilir.