Malzemeler;
2 adet domates
2 adet kapya biber
1 adet acı yeşil sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet soğan
6 dal maydanoz
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı;
Öncelikle 2 adet domates ile 1 adet soğanı iri parçalar halinde doğrayalım. Daha sonra 2 adet kapya biberin saplarını kesip çekirdeklerini çıkararak yine iri parçalar halinde doğrayalım.
1 adet acı yeşil biberi de büyük parçalar halinde dilimleyelim. Birkaç dal maydanozu da incecik doğrayalım.
Doğradığımız sebzeleri bir rondoya aktaralım. Üzerine 2 diş sarımsağı ekleyerek tüm malzemeyi rondodan iyice geçirip homojen bir karışım elde edelim.
Hazırlanan karışımı bir tel süzgeçten geçirip yaklaşık 10 dakika bekleterek suyunun süzülmesini sağlayalım. Bu süreçte üzerini hafifçe kaşıkla bastırarak suyun süzülmesini hızlandırabiliriz.
Süzdüğümüz sebzeleri bu karışıma ekleyelim ve üzerine doğradığımız maydanozları da ilave ederek tüm malzemeyi karıştıralım.
Homojen bir hale gelene kadar karıştırdığımızda, ezmemiz hazır olacaktır.
Afiyet olsun...