Yeterli miktarda tüketildiğinde insan sağlığına son derece faydalı bir besin olan bal, birçok hastalığa karşı koruyucu bir rol oynamaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bal, hastalıkların oluşumunu önlemeye yardımcı olmaktadır.

Antioksidan bakımından zengin bir kaynak olan balın, bazı durumlarda zararlı etkileri de olabilir. Balı uygun koşullarda saklamamak, onun şekerlenmesine yol açarken, dış etmenlerle olan teması balın bozulmasına neden olmaktadır.

İşte balı kesinlikle temas ettirmemeniz gereken o şey...


Doğal bir şifa kaynağı olarak bilinen bal, doğru kullanıldığında insan sağlığı açısından son derece faydalı bir gıda maddesidir. Ancak, balın bozulmasına yol açabilecek bazı durumlar da bulunmaktadır.

Bu durumlar arasında en önemli olanlarından biri, balın metal ile temas etmesidir. Özellikle ıslak veya nemli metal kaşıkların bal ile teması, balın bozulmasına ve yapısının değişmesine sebep olabilir.

Bal alırken metal kaşık kullanmak yerine, tahta kaşık tercih etmeniz daha sağlıklı bir tercih olacaktır.