Çay saatlerinin en gözde tatları arasında yer alan kurabiye tarifleri, herkesin beğenisini kazanacak lezzetler sunar. Özellikle mantar şekli verilen kurabiyeler, her yaş grubundan insanın ilgisini çeken harika bir seçenektir.

Evde kolayca mevcut malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu mantar kurabiyeler, yeni favoriniz haline gelebilir.

İşte mantar kurabiye tarifi...

MANTAR KURABİYE MALZEMELERİ

1 paket oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
400 gram mısır nişastası
1,5 çay bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için:

2 yemek kaşığı kakao


MANTAR KURABİYE TARİFİ

Öncelikle yoğurma kabına margarini, pudra şekerini ve yumurtaları ekleyip mikserle çırpın. Ardından, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip malzemeleri elinizle karıştırın.

Hamurun ele yapışmayan bir kıvama gelmesi gerekmektedir. Daha sonra un miktarını ise kontrollü bir şekilde ekleyin; unun kalitesine göre miktar değişiklik gösterebilir.

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine bu kurabiyeleri yerleştirin.

Ayrıca, başka bir kabın içine kakaoyu ekleyin. Soda şişesinin ağzını kakaoya batırarak, kurabiyelerin üzerine bastırın.

Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında, beyaz kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişirin. Afiyet olsun!