Balık Tezgahında Sürpriz: Sağlığa En Faydalı Üç Tür Belli Oldu!

Türkiye'de kırmızı et ve tavuk etinin en çok tüketilmesine rağmen, balık tutkunlarının sayısı da oldukça fazladır. Yaz mevsiminde av sezonuyla birlikte balık fiyatlarının düşmesi, yüksek enflasyon sebebiyle vatandaşların bütçelerini zorlamaya devam ediyor. Ayda birkaç kez balık tüketebilen bireyler, hem lezzetli hem de sağlıklı seçenekler arayışında bulunuyor.
SAĞLIĞA FAYDASI YÜKSEK BALIKLAR
Marmara Denizi ve Karadeniz'deki balıkların araştırıldığı bir çalışma sonucunda, insan sağlığına en faydalı üç balık türü belirlendi. Deniz ve nehir balıkları arasında çeşitli farklılıklar gözlemlenirken, uzmanlar deniz balıklarının mineral ve besin değerleri bakımından nehir balıklarına göre daha üstün olduğunu vurguladılar. Ayrıca, deniz balıkları daha fazla lezzet sunuyor.
İşte sağlığa en faydalı üç balık türü…