Cemre Duman

Bursalıların Bilmediği Şekerlenmiş Reçel Sırrı: Tencereye Sadece 1 Kaşık Yeter!

Bursalıların Bilmediği Şekerlenmiş Reçel Sırrı: Tencereye Sadece 1 Kaşık Yeter!

Şeftali reçeli hazırlarken, şekerlenme ve kıvam kaybı gibi sorunlar sıkça yaşanabilen durumlardandır. Ancak, uzun yıllar boyunca edinilen deneyimlerle geliştirilmiş özel bir yöntem sayesinde, bu problemler tamamen ortadan kaldırılabiliyor. Özellikle Bursalı ev kadınlarının reçel yapımında uyguladığı bazı püf noktaları, şekerlenmeyi önleyerek reçelin ideal kıvamda olmasına yardımcı olmaktadır. İşte, şekerlenmeyen ve uzun süre dayanıklı olan şeftali reçelinin yapım sırları...

ŞEKERLENMEYEN ŞEFTALİ REÇELİNİN TARİFİ

1 kg şeftali
500 gr toz şeker
Yarım limonun suyu
1 su bardağı su

Devamını okumak için tıklayın