Anavatanı Japonya olan ve Türkiye'nin Akdeniz, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetiştirilen cennet hurması, lezzeti kadar sağlık faydaları ile de öne çıkmaktadır. İzmir'in Ödemiş ilçesinde halk arasında "cennet hurması" olarak bilinen Trabzon hurmasının hasat dönemi başlamış bulunuyor. Hasat edilen meyveler, kurutulmak üzere toplanarak kadınlar tarafından özenle soyulmakta; saplarından tellere asılıp güneşte yaklaşık 3 hafta boyunca kurutulmaktadır. Kurutulan hurmalar, hem iç piyasada hem de yurtdışında alıcı bulmaktadır.

YAŞI AYRI KURUSU AYRI FİYATTAN SATILIYOR

Kilogramı 100 liradan satılan cennet hurmasının kurusu ise 600 liradan satışa sunulmaktadır. Demir açısından zengin olan bu meyve, kansızlıkla mücadelede faydalı olurken, sahip olduğu antioksidan özellikler sayesinde kanser riskini azaltmaktadır. Enerji verici yapısı ile yorgunluğu azaltan bu meyve, A vitamini deposu olması sebebiyle göz sağlığına da katkı sağlamaktadır. Cennet hurması bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra, gastrit ve ülser belirtilerini hafifletebilir ve karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Taze meyve olarak hafif ekşi bir lezzet sunan cennet hurması, günlük C vitamini ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılamaktadır.



CENNET HURMASI KURUSUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Cennet hurması, yalnızca taze haliyle değil, kurutularak da yıl boyu tüketilebilen ve sağlığa pek çok faydası olan bir meyvedir. Kurutulma işlemi sırasında, tam olgunlaşmamış meyveler seçilip saplarından asılarak güneş altında doğal yollarla kurutulmakta ve yaklaşık 3-4 hafta sonra tüketime hazır hale getirilmektedir.

Cennet hurması kurusunun sağladığı faydalar ise şunlardır:

Mevsimsel hastalıklar olan nezle ve grip gibi rahatsızlıklara karşı koruyucu bir etki sağlar.

Yüksek lif içeriği ile uzun süre tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolüne destek olur.

İshalin etkilerini hafifletir.

Düzenli tüketimi, saç ve cilt sağlığını destekler.

Verdiği enerji ile kış mevsimini daha zinde geçirmenizi sağlar.