Hücrelere Yenilik Getiren Balıklar: Sağlık Kaynağı Tam Bir Mucize!

Soğuk deniz balıkları arasında yer alan somon, sardalya, ton balığı ve uskumru gibi türlerde yüksek miktarda bulunan omega-3, aynı zamanda ceviz, keten tohumu ve yeşil yapraklı sebzelerde de mevcuttur. Omega-3 yağ asitlerinin doğru kullanımı ve etkilerine ilişkin detayları haberimizde bulabilirsiniz.
OMEGA-3 HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
Omega-3, insan vücudunun üretemediği ve mutlaka dışarıdan alınması gereken çoklu doymamış yağ asitleri grubundandır. Sağlık açısından son derece önemli olan bu yağ asitleri, beyin ve vücut fonksiyonları için kritik bir rol üstlenir. Kimyasal bileşimi içerisindeki çift bağlar, omega-3’ün farklı özellikler göstermesini sağlar. Omega-3 ailesinin başlıca üyeleri ise EPA, DHA ve ALA olarak bilinmektedir.
Devamını okumak için tıklayın