Hünnap, diğer adıyla Çin hurması, kilogram fiyatı 80 ile 125 TL arasında değişiklik gösteren bir meyvedir. Bu meyve, özellikle Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yetişmektedir. Japonya ve Çin'de sıkça tüketilen hünnap, sindirim sisteminden kas ve kemik sağlığına kadar pek çok fayda sunmaktadır.



TAM BİR VİTAMİN DEPOSU

Aktar Metin Ağılönü, hünnap meyvesinin Güney Asya'ya özgü olsa da günümüzde dünya çapında popüler hale geldiğini belirtti. Ağılönü, "Hünnap, düşük kalorili, lif, vitamin ve mineral açısından zengin bir meyve. Özellikle C vitamini itibarıyla güçlüdür ve bağışıklık sistemini desteklemenin yanı sıra kas kontrolünde de önemli bir rol oynamaktadır. Ayrıca potasyum içeriğiyle de dikkat çekmektedir," şeklinde ifade etti.



KALP, CİLT, SİNİR SİSTEMİ HER ŞEYE İYİ GELİYOR

Ağılönü, hünnap meyvesinin kalp, sinir sistemi, cilt, diş ve kemik sağlığına da faydalı olduğunu dile getirdi. Düzenli ve yeterli tüketiminin enerji sağlayan doğal bir şeker kaynağı olduğunu belirterek, "Bu meyve hem besleyici bir atıştırmalık hem de sağlığı destekleyici bir gıda olarak sofralarımızda yer almalıdır," ifadelerini kullandı.