Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yaparak halk sağlığını tehlikeye atan işletmelere ilişkin güncel bir liste yayımladı. Söz konusu listede, son yıllarda 280 şubesi ile hızla büyüyen Köfteci Yusuf da dikkatleri üzerine çekti. Bazı ürünlerinde domuz eti tespit edilen işletmenin iki şubesi, bu listeye dahil edilirken, domuz eti olayı Türkiye gündeminde geniş yankı buldu. Ayrıca, domuz etinin ardından bir restoranda da at ve eşek eti servis edildiği ortaya çıktı.

At ve eşek eti servis eden işletmelerin listesi...


Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicileri şaşırtmaya devam eden yeni taklit ve tağşiş listesini yayımladı. Son güncellemelerde “tek tırnaklı” olarak bilinen at ve eşek eti içeren ürünler tespit edildi.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, birçok gıda işletmesinde tüketici sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlerine rastlandı. Yayınlanan listede en dikkat çekici unsurlardan biri ise "tek tırnaklı et" kullanımı oldu.

At ve eşek eti servis eden işletmelerin listesi...


Tek tırnaklı et, at, eşek ve katır gibi hayvanların etlerini tanımlayan bir terimdir. Bu etlerin tüketimi, sağlık açısından büyük tehlike oluşturduğu için yasal olarak yasaklanmıştır. Ancak bazı işletmeler, daha düşük maliyetli olduğu gerekçesiyle bu etleri kullanarak tüketicileri yanıltma yoluna gitmektedir.