Sütlaç yaparken ideal kıvamı yakalamak bazen zorlu bir süreç olabilir. Ancak, mükemmel kıvamda bir sütlaç hazırlamak için bilmeniz gereken püf noktalarını aşağıda bulabilirsiniz.

SÜTLAÇ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

1 litre süt

1 litre su

2 çay bardağı pirinç

3 yemek kaşığı pirinç unu

1,5 - 2 su bardağı toz şeker (Eğer şekerli sevmiyorsanız, 1,5 bardak tercih edebilirsiniz.)

1 su bardağı süt (200 ml)

Üzeri için tarçın


SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?

Pirinci bol suyla iyice yıkayın. Yıkama işlemi tamamlandığında pirinci tencereye alıp üzerine 1 litre su ekleyin. Orta ateşte, pirinçler yumuşayıp suyunu çekene dek pişirin.

Pirinçler suyunu çektikten sonra 1 litre sütü ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.

Bir kasede 3 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile karıştırıp açın. Pürüzsüz bir kıvam elde etmeye özen gösterin.

Kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alarak kasedeki pirinç unu karışımına ilave edin. Karışım ılık hale geldiğinde tencereye ekleyerek kıvamının bozulmasını önleyin.

Hazırladığınız pirinç unu karışımını tencereye dökün ve ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Bu aşamada sütlaçınız kıvam almaya başlayacaktır.

Şekeri tencereye ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Şeker eriyip karışım kaynamaya başladığında 1-2 dakika daha ocakta tutun.

Soğuyan sütlacınızı üzerine tarçın serpip servis edebilirsiniz.