Salata hazırlarken sıkça kullanılan marul gibi yeşilliklerin, özellikle göbek salata ve kıvırcık türlerinin taze ve iyi bir şekilde yıkanmış olmasının sağlık açısından oldukça büyük önemi bulunmaktadır. Ancak, buzdolabında sakladığınız marulu doğramadan önce kahverengi lekelerle karşılaşmanız mümkün. Bu lekelerin ne anlama geldiği ise merak konusu olmaktadır.
MARULDA BOZULMA BELİRTİSİ
Marul genellikle açık yeşil veya sarı renkte olmalıdır. Yapraklarda koyu lekelerin oluşması, marulun bozulma sürecine girdiğini gösterir. Marul, yeterince besin aldığında sorun yaşamaz; ancak azot veya potasyum eksikliği durumunda kahverengi lekeler meydana gelebilir.
Ayrıca, aşırı sıcaklık, yüksek nem veya aniden değişen hava koşulları marulda strese neden olarak lekelerin oluşumuna yol açabilir. Ek olarak, böcekler veya larvalar da marul yapraklarına zarar vererek bu lekelerin oluşmasına sebep olabilir.