Simit, ülkemizde kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir unsuru olarak bilinse de, üretim aşaması oldukça zahmetli ve maliyetli olabilmektedir. Geleneksel simit yapımında, hamurun hazırlanması, şekil verilmesi, pekmezle kaplanması ve susamla buluşturulması gibi aşamalar, zaman alıcı ve iş gücü yoğun bir süreç olarak öne çıkıyor.



Bu süreçlerin maliyetlerini karşılayabilmek için firmalar, fiyatları artırmak durumunda kalıyor. Ancak, bu yükseliş, tüketiciye ulaşan simit fiyatlarının artmasına neden olurken, tüketici taleplerinin azalmasına yol açabiliyor.



DÜŞÜK MALİYETLE YÜKSEK KAR

Firmalar, maliyetleri azaltarak tüketicilere daha cazip ürünler sunmanın yollarını ararken, donuk simit gibi alternatif ürünlere yönelmeye başladılar. Bu üretim modeli, daha kısa sürelerde ve daha az iş gücü ile gerçekleştirildiği için maliyetleri aşağıya çekiyor. Aynı zamanda, donuk simitlerin çeşitli tat ve şekillerde sunulması, markaların dikkat çekmesine ve farklılaşmasına olanak tanırken, tüketicilere de alternatifler sunuyor.