Tereyağı gibi yağlı ürünler genellikle büyük miktarlarda alınmaktadır. Ancak sık tüketilmeyince elinizde fazladan kalabilir. Tereyağınızı dondurmayı düşünüyorsanız, bazı pratik yöntemlerle saklama süresini uzatmanız mümkündür.



TEREYAĞINI DONDURMANIN İPUÇLARI

Tereyağınızı dondururken alüminyum folyo ile sarmak, koruma sağlar. Bu uygulama, dondurucuda ortaya çıkabilecek olumsuz durumları önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, folyo ile sarılmış tereyağını hava geçirmeyen gıda saklama kabında veya torbada tutmak ekstra koruma sağlar.



KÜP ŞEKLİNDE DOĞRAMAK ÖNEMLİ

Tereyağını çubuklar halinde kullanmanın dışında, küp küp doğrayarak da dondurmak mümkündür. Doğradığınız parçaları streç film ile sararak havayla temastan korumalısınız. Ardından, dışarıda hava geçirmeyen bir kapta veya sıkı bir torbada muhafaza edebilirsiniz.



DONDURULMUŞ TEREYAĞI NE KADAR SÜRE KALIR?

Hava geçirmeyen bir kapta uygun şekilde saklandığında dondurulmuş tereyağı, 6 ila 12 ay arasında dayanabilir. Tuzlu tereyağı, tuzsuz olanına göre daha uzun süre saklanabilir. Ancak bir yılın sonunda tereyağının kalitesinin ve aromasının bozulmaya başladığını unutmamak önemlidir.