İncir ve süt, sağlık açısından birçok fayda sunan etkili bir birleşimdir. Yüksek lif içeren incir, sindirim sistemini düzene sokar ve kalsiyum, magnezyum, potasyum ve demir gibi mineraller açısından zengindir. Süt ise, kalsiyum, protein ve B vitaminleri bakımından oldukça değerli bir kaynaktır. Bu iki besinin birleşimi, sağlık için pek çok önemli yarar sağlar.
Özellikle çocukların büyüme döneminde düzenli olarak süt tüketimi, kemik gelişimini hızlandırmada büyük rol oynar. Ayrıca, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde ileri yaşlarda görülebilecek osteoporoz (kemik erimesi) riskini azaltır. İncir, yüksek düzeyde antioksidan madde ve lif içerir, bu da vücudu zararlı hücrelerden, bakterilerden ve toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. Kabızlık gibi sindirim sorunlarının önlenmesine katkı sunan incir, günde beş adet tüketildiğinde vücudun enerji ihtiyacının %80'ini karşılar. Her iki besin de sağlık açısından büyük faydalar sunmaktadır. Yapılan bir araştırma, kaynar sütün içine kuru incir eklendiğinde ve bu karışım düzenli olarak tüketildiğinde, kabızlıktan kuru öksürüğe kadar pek çok rahatsızlığa iyi geldiğini göstermiştir.
SÜTÜN İÇİNE İNCİR ATIP TÜKETİLDİĞİNDE NE OLUR?
Sürekli sindirim sorunları yaşayan bireyler çoğu zaman şişkinlik ve kabızlıktan muzdarip olmaktadır. Bu durum, bireylerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Eğer yiyeceklerden sonra kabızlık ve şişkinlik hissetmek istemiyorsanız, kaynayan üç bardak sütün içerisine altı adet kuru incir ekleyin; on dakikaya kadar kaynatmaya devam edin ve ardından altını kapatın. Karışımsoğuduktan sonra blenderdan geçirip, yemeklerden önce ve sonra tüketebilirsiniz.
Kabızlık
- Kış aylarında virüslerin artışı, üst solunum yolu hastalıklarının da çoğalmasına neden olur. Bu durum solunum yollarında ciddi yaralara yol açabilir ve en rahatsız edici sonucunu kuru öksürük olarak gösterir. Bronşların tıkanması, sürekli hale gelen öksürüklere ve göğüs ağrısına neden olabilir. Bu dönemlerde bir bardak sütün içerisine iki adet incir ekleyip kaynatın. Tam kaynadıktan sonra sütün ılımasını bekleyin. Bu karışımı günde iki bardak taze olarak tüketin.
Boğaz Ağrısı
- Hem iş hem de sosyal yaşamda sağlıksız beslenme, vücut üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir ve hastalıklara yol açabilir. Kronik yorgunluk ve ağrıların artması bu süreçte kaçınılmazdır. Eğer bu durumu yaşamak istemiyorsanız, sabah kahvaltısından önce bir bardak sütün içine bir tatlı kaşığı bal ve bir kuru incir ekleyin. Cezvede biraz kaynattıktan sonra ılık olarak tüketebilirsiniz.
Kronik Yorgunluk
- Günlük olarak bir bardak sütün içerisine incir ekleyip içtiğinizde, cilt sağlığınızda da önemli olumlu etkiler gözlemleyebilirsiniz. Cildinizin daha canlı ve parlak görünmesine yardımcı olacaktır.