İncir ve Sütün Mükemmel Uyumu: Faydaları Neler?
SÜTÜN İÇİNE İNCİR ATIP TÜKETİLDİĞİNDE NE OLUR?
Sürekli sindirim sorunları yaşayan bireyler çoğu zaman şişkinlik ve kabızlıktan muzdarip olmaktadır. Bu durum, bireylerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Eğer yiyeceklerden sonra kabızlık ve şişkinlik hissetmek istemiyorsanız, kaynayan üç bardak sütün içerisine altı adet kuru incir ekleyin; on dakikaya kadar kaynatmaya devam edin ve ardından altını kapatın. Karışımsoğuduktan sonra blenderdan geçirip, yemeklerden önce ve sonra tüketebilirsiniz.
Kabızlık
- Kış aylarında virüslerin artışı, üst solunum yolu hastalıklarının da çoğalmasına neden olur. Bu durum solunum yollarında ciddi yaralara yol açabilir ve en rahatsız edici sonucunu kuru öksürük olarak gösterir. Bronşların tıkanması, sürekli hale gelen öksürüklere ve göğüs ağrısına neden olabilir. Bu dönemlerde bir bardak sütün içerisine iki adet incir ekleyip kaynatın. Tam kaynadıktan sonra sütün ılımasını bekleyin. Bu karışımı günde iki bardak taze olarak tüketin.