Kestane, yüksek besin değerine sahip bir kış meyvesi olup, kan basıncını dengelemeye ve kolesterolü azaltmaya yardımcı olur. İçeriğindeki bileşenlerle inflamasyonu engeller ve sindirim sistemine destek sağlar. Yumuşak dokusu ve tatlı tadıyla kış aylarının vazgeçilmezleri arasındaki kestaneleri soymak bazen zorlayıcı olabilir; bu süreçte tırnaklar zarar görebilir ve eller kesilebilir.

Ancak, kestane kabuklarını pratik bir şekilde soymanın kolay bir yolu bulunuyor. İşte bu yöntemi uygulayarak kestanelerinizi fıstık gibi hızlıca soyabilirsiniz...

KESTANELERİ SUDA BEKLETEREK YUMUŞATMA YÖNTEMİ

Yemek.com kaynaklarına göre, kestaneleri pişirmeden önce suda bekletmek, kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlar. Bununla birlikte, kestaneleri haşlayarak pişirecekseniz, bu işlemi yapmanıza gerek yoktur.


PAMUK GİBİ KESTANE NASIL HAZIRLANIR?

Hazırlama Aşamaları:

Tırtıklı bir bıçak yardımıyla kestanelerin her iki yüzünü ortadan uzunlamasına dilimleyin.

Kestaneleri ılık suda en az 30 dakika bekletin.

Beklettiğiniz kestaneleri süzüp durulayın.

Fırında Pişirme Yöntemi:

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kestaneleri yerleştirip üzerine birkaç kaşık su ekleyin.
Önceden ısıtılmış 230 derece alt üst ayardaki fırında, kontrollü bir şekilde yarım saat pişirin.


Ocakta Pişirme Yöntemi:

Kestaneleri geniş bir tencereye alarak üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip karıştırdıktan sonra yaklaşık yarım saat kaynamaya bırakın. Kestanelerin kestiğiniz yerlerden yarıldıkça pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Piştikten sonra süzüp ayıklayın.

EN PRATİK KESTANE PİŞİRME YÖNTEMİ

Klasik ocak üzerinde kestane pişirmek isteyenler için daha hızlı bir alternatif olan airfryer ile kestanelerinizi hızla pişirebilirsiniz.