Mardin Mutfağında Fasulye: Aşçılardan Kabuksuz Lezzet Sırrı!
Kuru Fasulye Yapılışı;
Öncelikle fasulyeleri bir gün önce yıkayıp üzerini geçecek şekilde ılık suyla dolduralım.
Suda beklettiğimiz fasulyeleri düdüklü tencereye alalım ve 20-25 dakika kadar pişirelim.
Tenceremize yağ ekledikten sonra, yemeklik doğradığımız soğanları ilave ederek orta ateşte kavurmaya başlayalım.
Soğanlar kavrulmaya başladıktan sonra salçayı ekleyelim.
Tuz ve baharatları ilave ettikten sonra, süzülen kuru fasulyeleri tencereye ekleyelim.
Yemek karıştıktan sonra, üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip karıştıralım ve 10 dakika pişirelim. Ardından ocağı kapatalım.
Kuru fasulye yemeğimiz servise hazır hale gelmiştir.
Kuru Fasulye Püf Noktası;
Bir gün önceden su ile ıslatılması çok önemlidir.
Pişirme işlemi sırasında orta ateşte pişirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
Kaynak: Habertürk, Youtube.com