Birçok insan için sabah kahvesiz güne başlamak neredeyse imkansızdır. Kahvenin enerji verici özellikleri, güne daha dinç başlamayı ve gün boyunca zinde olmayı mümkün kılar. Ancak, kahve doğru kullanıldığında; kalbi güçlendirir, kansere karşı koruyucu etkiler gösterir ve depresyon belirtilerini hafifletir.

Günün hemen her saati tercih edilen kahve, çoğunlukla sabahları içilse de, bazı durumlarda olumsuz etkilere yol açabilir. Bu noktada, karbonat devreye girer. Peki, kahveye karbonat eklemek ne gibi etkiler yaratır?

İşte kahveye karbonat eklemenin sağladığı faydalar...


Kahveye karbonat eklenince ne olur?

Kahve doğal olarak asidik bir içecektir. Bu asidite, kahvenin lezzetini artırırken aynı zamanda bağırsaklar üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Eğer sabah kahvenizi içerken mide ağrısı hissediyorsanız, karbonat en etkili çözüm olarak öne çıkmaktadır.

Kahvedeki asitler, midenizin zaten asidik olan ortamıyla birleştiğinde istenmeyen asit reflüsüne ve mide ekşimesine neden olabilir. İşte bu aşamada karbonatın pH dengeleyici özellikleri devreye girer. Karbonat, kahvedeki asidin bir kısmını nötrleştirerek kahvenin daha yumuşak bir tada sahip olmasını sağlar.

Böylelikle kahveye eklediğiniz karbonat, midenizi koruma altına alır. Karbonatı filtre kahvede kullanacaksanız, ya demlemeden önce kahvenin içine ekleyebilir ya da demledikten sonra karıştırarak tüketebilirsiniz.

Eğer sabahları Türk kahvesi içiyorsanız, kahvenizi pişirdikten sonra karbonat ekleyebilirsiniz. Ancak, çay kaşığının ucu kadar karbonat kullanmanız, kahvenin tadı açısından oldukça önemlidir.

DİKKAT: Bu haber, genel bilgilendirme amacı taşımaktadır. Herhangi bir yan etki ile karşılaşmamak için tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışmanız önerilir.