Bu durumda, değerli bir gıda maddesinin israfına yol açılmaktadır.
İşkembeyi kokusuz bir şekilde pişirmenin temel adımı, öncelikle işkembenin itina ile temizlenip hazırlanmasıdır. İşkembenin iç ve dış zarlarının titizlikle temizlenmesi, kokusuz bir pişirme sürecinin ilk aşamasıdır. Ardından, işkembe uygun şekilde marine edilerek, eklenen malzemelerin yardımıyla kokusuz bir pişirme gerçekleştirilebilir.
İşkembeli çorba için gerekli malzemeler şunlardır;
1 kg temizlenmiş işkembe
7 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
1,5 litre su
4 yemek kaşığı un
sıvı yağ
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu
İŞKEMBE ÇORBASI HAZIRLANIŞI
Öncelikle işkembelerbir saat boyunca sirkeli suda bekletilip küp küp doğranır.
Doğranmış işkembeleri pişirmek için tencereye 1.5 litre su eklenir ve içerisine atılan işkembeler haşlanır.
Ayrı bir tencerede sıvı yağ ilavesiyle 4 yemek kaşığı un kavrulmalıdır.
Haşlanan işkembenin soğuyacak olan suyu, kavrulan una yavaş bir şekilde eklenir ve topaklanmaması için dikkatlice karıştırılır.
İşkembeler bu karışıma eklenir ve kaynatılır. 15 dakika boyunca kaynatılan işkembeye, damak tadına göre dövülmüş sarımsak ve sirke eklenir.
Çorba ocaktan alınmadan önce terbiyesinin hazırlanması gerekmektedir.
Bu aşamada, yumurta sarısı, yoğurt, limon suyu ve un çırpılarak yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. 10 dakika daha kaynatılır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!