Patatesli Kabak Mücver;
Malzemeler
2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Yapılışı;
Kabakları birkaç parçaya kestikten sonra kalın rendesi ile güzelce rendeleyin. Rendelediğiniz kabakları iyice sıkıp suyunu çıkarın.
Daha sonra kabuğunu soyduğunuz 1 tane patatesi de aynı şekilde rendeleyin ve suyunu sıkın. 1 adet orta boy soğanı da kalın rendenin yardımıyla rendeleyin.
Sonrasında onu da sıkıp suyunu çıkarın. Birkaç dal yeşil soğan, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu ve taze naneyi doğrayarak bir kenara alalım.
Karıştırma kabına 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 4 yemek kaşığı unu ekleyelim.
Tüm bu malzemeleri bir tel çırpıcı ile iyice çırpın. Hazırladığınız karışıma rendelediğiniz kabakları, patatesi, ince doğradığınız yeşillikleri ve soğanı ilave edin.
Bir kaşık yardımıyla tüm içerikleri nazikçe karıştırın. Pişirmek için kızartma tavasına biraz sıvı yağ koyarak ısıtın.
Daha sonra harcınızdan bir kaşık alarak kızgın yağa bırakın. Alt tarafı kızardığında mücverleri dikkatlice çevirerek her iki yüzünü de kızartın.
Altın sarısı rengini alan mücverlerin fazla yağını almak için kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
Afiyet olsun...