Atilla Türkoğlu

Su Böreğinde Mükemmel Lezzet Sırrı! Hamurun Kıvamını Korumanın Yolu Bulundu!


Su Böreği İçin Gerekli Malzemeler


Su böreği hamuru için:

3,5 su bardağı un
6 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
Hamuru haşlamak için:

1,5 litre sıcak su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz


Böreğin katmanları için:

½ çay bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağı (yaklaşık 8,5 yemek kaşığı)
Börek iç harcı için:

600 gram beyaz peynir

Su Böreği Nasıl Yapılır?

Su böreği hazırlamak için ilk olarak bir kâse alalım. İçine 6 adet yumurtayı kırarak tuz ekleyelim ve güzelce çırpalım.
Tuzlu yumurtaların üzerine un ekleyelim. 3,5 su bardağı unu yavaşça ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırdıktan sonra hamuru el ile yoğurmaya başlayalım.
Su böreği hamuru, diğer börek hamurlarına kıyasla daha yumuşak olmalıdır.
Orta yumuşaklık seviyesine geldiğinizde yoğurma işlemini durdurabilirsiniz.

Devamını okumak için tıklayın