Su Böreğinde Mükemmel Lezzet Sırrı! Hamurun Kıvamını Korumanın Yolu Bulundu!
Bir tezgâhın üzerine un serpelim ve hamuru oraya alalım.
Ellerimizi unlayarak hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayıralım.
Hazırlanan bezeleri un serpilmiş bir tabağa koyarak üzerlerini buzdolabı poşetiyle kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Tereyağını sıvı yağ ile karıştırarak ocakta eritelim ve böreğin katmanlarına sürmek üzere bir kenara alalım.
Yarım saat dinlendikten sonra bir beze alarak açmaya başlayalım. Yufkamızı ince olacak şekilde açalım.
Tepsi tabanına tereyağı sürelim ve yağlı kağıt yerleştirerek hamuru yerleştirelim.
Yufkanın üzerine sürmek için, hafifçe eritilmiş tereyağından fırça yardımıyla az miktarda sürelim.
Derin bir tencereye su koyalım ve yeterince su ekleyerek kaynatalım.
Kaynayan suya ikinci yufkayı ekleyip 30 saniye bekletelim. Kaynama sırasında yufkanın kenarlarının yapıştığını gözlemlerseniz, kepçe ile düzeltebilirsiniz.
Yufkayı 30 saniye kaynattıktan sonra sudan çıkarıp soğuk suyun içine atalım. Bir süre beklettikten sonra fazla suyunu almak için sıkalım.
İlk yufkanın üzerine serelim ve katmanlar arasına erimiş tereyağı sürmeyi unutmayalım.
Tepsinin ortasına geldiğinizde beyaz peyniri koyabilirsiniz. Peynir harcını yufkanın üzerine serdikten sonra diğer katmanlar için aynı işlemi tekrarlayın.
Böreğin en üst katmanına erimiş tereyağını fırça yardımıyla sürün.
Önceden ısıtılmış 210 derece alt üst fırında 1 saat 20 dakika pişirin.
Pişen su böreğini fırından çıkarın ve üzerine mutfak havlusu ya da bez örtün. 10 dakika dinlendirin.
Hazırladığınız su böreğini dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Fotoğraflar: youtube.com