Malzemeler
Hamuru için;
125 gr tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
İç malzemesi;
1 su bardağı tahin (200 ml)
1 su bardağı ceviz
1,5 su bardağı şeker
Üzeri için;
Pudra şekeri
Yapılışı;
Tahinli kurabiye yapımı için uygun büyüklükte bir yoğurma kabına 1 su bardağı tahin, 1,5 su bardağı şeker ve 1 su bardağı cevizi ekleyerek iyice karıştıralım.
Kurabiyenin hamuru için varsa bir başka yoğurma kabında 125 gram tereyağı, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta sarısı ve yarım su bardağı yoğurdu alalım, bir spatula yardımıyla karıştırarak homojen bir kıvam elde edelim.
Daha sonra kaba 3 su bardağı unun bir kısmı ile 1 paket kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
Hazırladığımız hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak düzelttikten sonra üç eşit parçaya ayıralım.
Sonra parçalardan birini tezgaha bırakıp elimizle açarak rulo şeklinde uzatalım. Hamuru açarken zorluk çekmemek için tezgaha arada un serpiştirebiliriz; bu sayede hamur elimize yapışmayacaktır.
Rulo haline getirdiğimiz hamura hafifçe bastırdıktan sonra un serpiştirerek, merdane veya oklava ile açalım.
Hazırladığımız tahinli iç harcı hamurun üzerine bolca yayarak, kenarlarını nazikçe kıvırarak hamuru saralım.
Güzel bir şekilde sardıktan sonra, son halini vermiş olduğumuz hamurdan bıçakla verev parçalar keselim; ardından pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Diğer hamura da aynı işlemleri sırasıyla uygulayalım.
Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 20-25 dakika boyunca pişirelim.
Pişirdikten sonra üstüne pudra şekeri serpiştirerek soğumasını bekleyelim ve ardından servis edelim.
Afiyet olsun...