Usta Şefin İpuçlarıyla: Lokum Gibi Yumuşak Nohut Tarifinin Sırrı Açığa Çıktı!
Ardından yeşil ve kırmızı biberleri ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Bu aşamada biberlerin fazla pişmesini istemiyoruz.
Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, önceden 3-4 saat sıcak suda beklettiğiniz ve düdüklü tencerede 15 dakika pişirdiğiniz 2 su bardağı nohutu ilave edin. Nohutun cinsine bağlı olarak bu aşamada pişme süreleri değişebilir; bu yüzden kontrolü elden bırakmayın.
Haşlanmış etleri de ilave ederek karıştırın. Kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekledikten sonra 4-5 dakika daha karıştırmaya devam edin. Bu noktada 1 su bardağı et suyu ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyebilirsiniz. Dilerseniz sadece et suyu veya yalnızca su ile de hazırlayabilirsiniz.
Yemeği karıştırıp tencerenin kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika daha pişmeye bırakın. Eğer etsiz bir versiyon yapmak isterseniz, et ekleme aşamasını atlayabilirsiniz.