Eleman.net tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, çalışanların %39'u yol ücreti almamaktadır. Bunun yanı sıra, katılımcıların %76'sı, geçtiğimiz yıl ile karşılaştırıldığında yol harcamalarının %50 oranında arttığını belirtmektedir.

Çalışanların işe gidiş geliş alışkanlıklarını ve yolda geçirdikleri süreleri analiz eden anketin sonuçlarına göre, “Sabah işe nasıl gidiyorsunuz?” sorusuna %54’ü “toplu taşıma”, %23’ü “servis”, %14’ü “kendi aracım”, %6’sı ise “yürüyerek” yanıtı vermiştir. Servis imkanı bulunmayan çalışanlara yöneltilen “Yol ücreti alıyor musunuz?” sorusuna %39 oranında “hayır” yanıtı gelmiştir.


YOL DESTEĞİ YETERSİZ KALIYOR

Yol desteği alan çalışanların %58'i, aldıkları desteğin yol masraflarını karşılamakta yetersiz olduğunu ifade etmiştir. Anketin “Geçen yıl harcamalarınız ne kadar arttı?” sorusuna yanıt verenlerin %76’sı, harcamalarının %50 oranında artış gösterdiğini bildirmiştir. Yüzde 18’i %30 oranında bir artış yaşadığını belirtirken, %6’lık bir kesim ise yol harcamalarında %20 artış olduğunu ifade etmiştir.

Anketin “İşe gidip gelirken günlük ne kadar zaman harcıyorsunuz?” sorusuna katılımcıların %32’si “30 dakika - 1 saat”, %25’i “15 – 30 dakika”, %21’i “1-1,5 saat” ve %11’i “1,5-2 saat” yanıtını vermiştir. Ayrıca, katılımcıların %57’si trafik nedeniyle işe geç kaldığını aktarmıştır.

“Ulaşım sorunlarını çözmek için hangi çözüm işe yarar?” sorusuna verilen yanıtlardan %30’u “Toplu taşıma seferlerinin artırılması”, %25’i “Okul ve mesai saatlerinin değiştirilmesi”, %25’i “Esnek çalışma saatlerinin uygulanması”, %12’si ise “Uzaktan çalışma düzenine geçilmesi” şeklinde belirtilmiştir.