Hafif ve pratik tatlılar, sıklıkla tercih edilen tatlılar arasında yer almakta. Mandalinalı kedi dili pastası da bu lezzetlerden biridir.

Mandalina ile muhallebinin mükemmel birleşimi bu tarifte harmanlanarak, her bir tadımda baş döndüren bir lezzet sunuyor.

İşte mandalinalı kedi dili pasta tarifi...

MANDALİNALI KEDİ DİLİ PASTA MALZEMELERİ

14 adet kedili bisküvi
4 su bardağı süt
1 su bardağı süt kreması
10 yemek kaşığı dolu dolu şeker
3 yemek kaşığı dolu dolu pirinç unu
4 yemek kaşığı dolu dolu mısır nişastası
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 paket vanilya

Mandalina peltesi için;

2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
2,5 yemek kaşığı dolu dolu mısır nişastası
2 yemek kaşığı şeker

Bisküviyi ıslatmak için;

1 büyük su bardağı portakal suyu


MANDALİNALI KEDİ DİLİ PASTA TARİFİ

Mandalinalı kedi dili pastası için öncelikle, kelepçeli küçük bir dikdörtgen kalıp kullanmalısınız. Eldeki kalıp büyükse, malzeme miktarını iki katına çıkarabilirsiniz.

Bisküvileri tek tek portakal suyuna batırarak kalıba yan yana dizin. Sonrasında bir tencereye süt ve yumurtayı alın, ardından çırpıcı ile güzelce karıştırın.

Daha sonra, un, nişasta ve şekeri ekleyip iyice karıştırmaya devam edin. Ardından kremayı da ilave edip karışımı ocağa yerleştirin.

Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra, vanilyayı ve tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Son olarak, bu karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Bu şekilde 10 dakika bekletin, ardından tatlının peltesi için mandalinaları sıkıp tüm malzemeleri ekleyin.

Koyulaşana kadar pişirin, ardından muhallebinin üstüne döküp güzelce yayın. Mandalina dilimleri yerleştirdikten sonra, 7-8 saat buzdolabında dinlendirmeyi unutmayın. Afiyet olsun!