İzmir’in Saklı Tadına Dikkat! Kalem Sarma Tarifiyle Tanışın
* Yaprak sarma yaparken kullanılacak yaprakların kaliteli ve sağlam olmasına dikkat edilmelidir. Yaprakların kenarlarında yırtık veya delik olmamalıdır.
* Yaprakları haşlamak, sarma işlemini kolaylaştırır. Tuzlu su ile haşladığınız yaprakları hemen soğuk suya alarak süzünüz. Bu işlem, yaprakların daha esnek olmasını ve daha rahat sarılmasını sağlayacaktır.
* Sarmanın iç harcını oluşturacak olan pirinç, kıyma, soğan, baharat gibi malzemeleri önceden iyi bir şekilde hazırlamak gerekir. İç malzemeler homojen bir şekilde karıştırılmalıdır.
YAPRAK SARMA TARİFİ NASILDIR?
Malzemeler:
1 kg soğan
3 silme su bardağı pirinç
100 gr. dolmalık fıstık
100 gr. kuş üzümü
15 tatlı kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı nane
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1/2 tatlı kaşığı karabiber