Emine Saydam

İzmir’in Saklı Tadına Dikkat! Kalem Sarma Tarifiyle Tanışın


* Yaprak sarma yaparken kullanılacak yaprakların kaliteli ve sağlam olmasına dikkat edilmelidir. Yaprakların kenarlarında yırtık veya delik olmamalıdır.

* Yaprakları haşlamak, sarma işlemini kolaylaştırır. Tuzlu su ile haşladığınız yaprakları hemen soğuk suya alarak süzünüz. Bu işlem, yaprakların daha esnek olmasını ve daha rahat sarılmasını sağlayacaktır.

* Sarmanın iç harcını oluşturacak olan pirinç, kıyma, soğan, baharat gibi malzemeleri önceden iyi bir şekilde hazırlamak gerekir. İç malzemeler homojen bir şekilde karıştırılmalıdır.

YAPRAK SARMA TARİFİ NASILDIR?

Malzemeler:


1 kg soğan
3 silme su bardağı pirinç
100 gr. dolmalık fıstık
100 gr. kuş üzümü
15 tatlı kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı nane
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1/2 tatlı kaşığı karabiber

Devamını okumak için tıklayın