Emine Saydam

İzmir’in Saklı Tadına Dikkat! Kalem Sarma Tarifiyle Tanışın


Yapılışı:


Kuş üzümlerini ayıklayıp soğuk suya alın, 1 saat beklettikten sonra süzün.


Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın. Zeytinyağında fıstıkları hafif pembeleştirin, ardından doğranmış soğanları ekleyip iyice kavurun. Pirinçleri ilave edin ve renkleri değişene kadar kavurmaya devam edin.


Süzmüş olduğunuz kuş üzümlerini ekledikten sonra tuzu ilave edip karıştırın. Şeker ve naneyi sırayla ekleyip bir kez daha karıştırın. Üzerine 3 bardak su koyun, tencerenin kapağını kapatın ve kaynadıktan sonra ateşi kısın. Suyunu çektiğinde altını kapatıp tarçın, yenibahar ve karabiber ekleyin. 5 dakika sonra karıştırın.

Devamını okumak için tıklayın