Kurabiye yapmak, evde herkesin keyifle gerçekleştirebileceği bir etkinliktir. Fakat bazen arzu edilen sonuca ulaşmak için bazı önemli noktalara özen göstermek gerekmektedir. İşte şeflerin gizli sırlarıyla un kurabiyesini doğru bir biçimde hazırlamanın yolları!

Ağızda dağılan un kurabiyesi için malzemeler;

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un


Ağızda dağılan un kurabiyesi yapılışı;



Öncelikle oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeriyle iyice yoğuruyoruz.
Sıvı yağı ve nişastayı ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra, unu yavaş yavaş ilave edelim ve vanilyayı ekleyerek hamur ele yapışmayacak hale gelene dek yoğuralım.
Tezgaha aldığımız hamurun bir kısmını uzun bir şekilde yuvarlayarak çatalla uzun çizgiler çiziyoruz.

Yaptığımız çizgilerin ardından hamurları düzgün şekillerde kesiyoruz.
Kestiğimiz hamur parçalarını yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
Bu tarifle iki tepsi un kurabiyesi elde edilmiş oluyor.
Önceden ısıtılan 170 derece fırında, renginde değişim olmaksızın 25 dakika pişiriyoruz.
Soğumasını bekleyip afiyetle tüketiyoruz.

Fotoğraflar: Youtube.com